PKN
Hervormde gemeente Dreischor-Noordgouwe
 
Het jaar rond

Foto met toestemming van Lutherse Gemeente Eindhoven
Het jaar rond
In de Kerk leef je van feest naar feest. Onderweg kom je bij elkaar om zicht te houden op de Eeuwige tot Hij 'alles in allen zal zijn'.
Het kerkelijk jaar kun je verdelen in drie kringen: de Kerstkring, de Paaskring en de zomer- en herfsttijd. De Paaskring was er in de christelijke gemeente het eerst. De eerste christenen vierden Pasen met de Joden mee. Daarom veranderde de datum ook steeds, omdat Pasen gevierd werd op de eerste zondag na volle maan in de lente, met 22 maart als vroegste datum en 25 april als laatste datum.
In de Paasnacht werden de catechumenen (doopkandidaten) gedoopt. Daaraan vooraf ging een tijd van veertig dagen, van bezinning op Jezus' leven en sterven om, als ze eenmaal gedoopt waren, anderen over Jezus te vertellen. Bij deze veertig dagen voor Pasen worden de zondagen niet meegeteld: zij houden immers zicht op het feest. De veertigste dag na Pasen is de Hemelvaartsdag, de vijftigste dag na Pasen is de eerste Pinksterdag. Op deze laatste dag wordt de Paaskring afgesloten en gaan we op weg door de zomer- en herfsttijd en wordt de kleur in de Kerk groen.
terug
 
 
 

Boodschap van ds. Josée van de Putte
datum en tijdstip 12-04-2020
meer details

Kerkdiensten op internet
datum en tijdstip 12-04-2020
meer details

 
Hervormde gemeente Dreischor-Noordgouwe

Doopvont Noordgouwe
Hervormde gemeente Dreischor-Noordgouwe is een samenwerkingsverband van de Hervormde gemeente Dreischor en de Hervormde gemeente Noordgouwe. Sinds 19-10-2014 is ds. Josée van de Putte (1956) als predikante aan onze gemeente verbonden.
06 31 99 36 60
E
De ene zondag is er dienst om 10:00 uur in Dreischor, de andere zondag om 10:00 uur in Noordgouwe.
Actief binnen de gemeente zijn een Bijbelkring en Kring de Rode Draad.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.