Ridderzerk | Adriaanskerk Dreischor

Ingemestelde ridderzerk (foto Sandra Debby Gracia de Lima | facebook Grazissima)
Ridderzerk | Adriaanskerk Dreischor
In 1960 kwam van onder de kerkvloer een wapensteen, waarop een voetboog, te voorschijn. Voordat het buskruit in de 14de eeuw was uitgevonden bestreden ridders elkaar met het zwaard en was de landsheer in oorlog dan riep hij uit elk van zijn heerlijkheden een aantal mannen op om hem als medestrijders te helpen. In zo'n geval moest Dreischor een "heercogghe (een breed soort schip) met 25 bewapende mannen" leveren. Deze moesten met pijl en boog kunnen omgaan, wat voor ridders juist minderwaardig was, die gingen daarmee alleen op jacht. Daarom bestond in elke plaats een "gilde van den edelen voet- en cruysboghe", waarvan de leden zich oefenden in het boogschieten. Zo'n gilde kreeg daarvoor een vergoeding van de landsheer. (Informatie boekje J.L. Braber)

Zeeland Zingt | Najaarssamenzang
datum en tijdstip 19-10-2019 om 19:30

Adriaanskerk Dreischor
datum en tijdstip 20-10-2019 om 10:00

Bijbelkring
datum en tijdstip 24-10-2019 om 19:45

Jedaja & ASAF
datum en tijdstip 26-10-2019

datum en tijdstip 27-10-2019 om 10:00

Stad en Lande m.m.v. Schouws Kamerkoor
datum en tijdstip 02-11-2019

Hervormde gemeente Dreischor-Noordgouwe is een samenwerkingsverband van de Hervormde gemeente Dreischor met de Hervormde gemeente Noordgouwe. Sinds 19-10-2014 is ds. J.C. van de Putte (1956)
M 06 31 99 36 60
als predikante aan onze gemeenten verbonden.
Actief binnen de gemeente zijn de Bijbelkring en Kring de Rode Draad.