Schilderijen in de Driekoningenkerk Noordgouwe

De schilderijen in de beide zijbeuken zijn het werk van de destijds in Noordgouwe woonachtige schilder M.A.(Arie) Schipper ter herinnering aan de Watersnoodramp. Zij waren een geschenk van de burgerij aan de (burgerlijke) gemeente Noordgouwe en bestemd voor het nieuwe gemeentehuis van Noordgouwe, maar toen dat als gevolg van een gemeentelijke herindeling in 1966 gesloten werd moest er een andere plaats voor worden gezocht en kregen ze na een omzwerving van vijfendertig jaar (ze hingen ook jaren in de hal van de lagere school van Noordgouwe) uiteindelijk een plaats in de kerk. Het schilderij in het zuidertranscept beeldt de titanenstrijd uit die de mannen van Noordgouwe begin februari 1953 met de elementen leverden toen de Schouwse dijk het bij Kakkersweel (aan de weg naar Kerkwerve) had begeven. Zij slaagden er enige dagen later in het gat te dichten, waardoor het dorp voor overstroming werd behoed. Het andere schilderij beeldt het geluk uit dat de bevolking vervulde toen het gevaar geweken was en de elementen tot rust waren gekomen. Behalve de gestileerde moeder en kind zijn er op dit schilderij een aantal karakteristieke gebouwen afgebeeld. Hiertoe behoren natuurlijk de kerk (nog mèt aanbouw), de hofstede Rozegaard met inrijhek aan de Kloosterweg, het tuinhuis van café (later hostellerie) Schuddebeurs en de buitenplaats Heesterlust.

Adriaanskerk Dreischor
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00

Kamermuziek Schouwen-Duiveland | Lucie Horsch
datum en tijdstip 17-11-2019 om 15:00

Kring de Rode Draad
datum en tijdstip 22-11-2019 om 09:30

datum en tijdstip 24-11-2019 om 10:00

Adriaanskerk Dreischor
datum en tijdstip 01-12-2019 om 10:00

datum en tijdstip 08-12-2019 om 10:00

Hervormde gemeente Dreischor-Noordgouwe is een samenwerkingsverband van de Hervormde gemeente Dreischor met de Hervormde gemeente Noordgouwe. Sinds 19-10-2014 is ds. Josée van de Putte (1956)
M 06 31 99 36 60
als predikante aan onze gemeenten verbonden.