PKN
Hervormde gemeente Dreischor-Noordgouwe
 
Zondagsschool Noordgouwe

Zondagsschool Noordgouwe
De zondagsschool in Noordgouwe komt in de periode september tot juni regelmatig bij elkaar in de consistorie van de kerk.
We beginnen steeds met het zingen van enkele liedjes en een kort gebed. De liedjes zijn gekozen op "inhoud" en veel zijn er van het duo Elly en Rikkert. De meeste liedjes onder begeleiding van een bandje met muziek. Dat klinkt vrolijk. Ieder kind heeft zijn eigen map waarin de liedjes staan en waarin gekleurd, getekend of geplakt kan worden. In de pauze is er de collecte voor een adoptiekindje van Woord en Daad" en een snoepje en soms wat drinken. De zondagsschool heeft zo zijn eigen volgorde van de verhalen. We beginnen om de zoveel jaar met Genesis (in het voorjaar de evangelieverhalen en gelijkenissen) en vertel de prachtige verhalen tot we zo'n beetje aan het eind van het oude testament beland zijn.
Daar gaat wel zo’n 4 a 5 jaar overheen. Na de vertelling en een afsluitingslied doen we vaak een leuk en/of grappig spelletje, wat ook aansluit op het verhaal.
Dat vinden de kinderen ontzettend leuk. Moest je de gezichtjes zien van een aantal jongetjes, toen ik na het verhaal van Naäman de Syrier ( die zich ter genezing op aanwijzing van Elisa zich 7 x in de Jordaan moest onderdompelen) eerst het spelletje commando speelde (Naäman was officier ) en de winnaar met zijn hoofd in een teiltje water een apenkop, moest proberen te happen.(onderdompeling) Dat was lachen en ze wilden dit natuurlijk bijna allemaal. Dit is maar een voorbeeldje van zo'n spelletje. De Kerst vieren we samen met de kerstavond van de kerk. Voorafgaande daaraan houden wij een pannenkoek/poffertjesmaaltijd.
terug
 
 
 

Adriaanskerk Dreischor
datum en tijdstip 28-07-2019 om 10:00
meer details

Driekoningenkerk Noordgouwe
datum en tijdstip 04-08-2019 om 10:00
meer details

Stichting Vrienden Adriaanskerk | André Knevel & Holgerd Vachlis
datum en tijdstip 07-08-2019
meer details

Adriaanskerk Dreischor
datum en tijdstip 11-08-2019 om 10:00
meer details

Vlasdag Dreischor
datum en tijdstip 17-08-2019 om 10:00
meer details

Driekoningenkerk Noordgouwe
datum en tijdstip 18-08-2019 om 10:00
meer details

 
Hervormde gemeente Dreischor-Noordgouwe

Doopvont Noordgouwe
Hervormde gemeente Dreischor-Noordgouwe is een samenwerkingsverband van de Hervormde gemeente Dreischor met de Hervormde gemeente Noordgouwe. Sinds 19-10-2014 is ds. J.C. van de Putte (1956)  
M 06 31 99 36 60
E
als predikante aan onze gemeenten verbonden.
De ene zondag is er dienst om 10:00 uur in Dreischor, de andere zondag om 10:00 uur in Noordgouwe.
Actief binnen de gemeente zijn de Bijbelkring en Kring de Rode Draad.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.