PKN
Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe
 
Driekoningenkerk | Viool- en orgelconcert | 15-07-2021 Driekoningenkerk | Viool- en orgelconcert | 15-07-2021

W&L Concerts: is het (muzikale) duo dat Willem Simonse en Leander vormen; dit heeft hier voor geheten: Leander van den Bos, Orgelvrienden RWL (en R en L) en nu heeft het de uiteindelijke naam: W&L Concerts. Ze specialiseren zichzelf in muziek en opnametechniek. In de vorige lockdown zijn ze begonnen met livestreams. Ze hebben nu al gestream vanuit: Roomse Kerk Zevenbergen, Kathedraal en Hoflaankerk Rotterdam, de Adriaanskerk en nog veel meer!

Willem Simonse (16, Oosterland) kreeg eerst pianolessen, en daarna orgelles van Diana Sijrier (Nieuwerkerk, Zld). Recent stopte hij daar, en nu heeft hij les van Paul Kieviet (Sommelsdijk). Willem houdt zich vooral bezig met kerkmuziek en af en toe klassiek. Willem kerkt in de OGG

Leander van den Bos (15, Bruinisse) leerde de noten van zijn vader, en kreeg daarna 4 jaar les van Rinus Verhage. Momenteel heeft hij les van Jacob Schenk (Urk) Tevens hoopt hij na Corona improvisatielessen te gaan volgen bij Elmar Lehnen (Kevelaer) bij wie hij al 2 keer eerder geweest is. In de eerste lockdown begon Leander zich in te zetten voor de Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe. Leander kerkt in de CGK Leander houd zich bezig met alle literatuurstijlen die er zijn. Van renaissance tot Atonaal.

W&L Concerts: is begonnen als Youtubekanaal van Leander van den Bos, en later Ruben Boogaard. Toen Leander in de kassen ging werken, ontmoette hij Willem, met wie hij samen verder is gegaan. In de eerste lockdown begonnen ze met Livestreams. Die slecht van kwaliteit waren. Maar sinds ze zich hebben gespecialiseerd in opnametechniek; gaat dit eigenlijk alleen nog maar goed. Meer info op hun website.

Op 20 februari 2021 namen ze hun eerste cd, getiteld ‘lift up your heads’, samen met edf-records op.

Informatie:
You Tube W&L Concerts
www.orgelvriendenrwl.jouwweb.nl
www.leandervandenbos.jouwweb.nl
PZC Vlasdag Dreischor 2019, daar zit muziek in

terug
 
 
 

Driekoningenkerk Noordgouwe
datum en tijdstip 08-08-2021 om 10:00
meer details

YouTube Orgelmuziek Dreischor-Noordgouwe
datum en tijdstip 11-08-2021 om 19:30
meer details

 
Protestantse gemeente Dreischor-Noordgouwe

Doopvont Noordgouwe
Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe is een samenwerkingsverband van de Protestantse Gemeente Dreischor en de Protestantse Gemeente Noordgouwe.
Sinds 19-10-2014 is ds. Josée van de Putte (1956) als predikante aan onze gemeente verbonden.
E jcvdputte@gmail.com
M 06 31 99 36 60

De ene zondag is er dienst om 10:00 uur in Dreischor, de andere zondag om 10:00 uur in Noordgouwe.
Actief binnen de gemeente zijn een Bijbelkring en Kring de Rode Draad.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.