Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe
Adriaanskerk | Willem & Leander

W&L Concerts


Willem Simonse (17, Oosterland) kreeg eerst een aantal pianolessen, waarna hij overgestapt is naar het Orgel, en begon te lessen bij Diana Sijrier (Nieuwerkerk, Zeeland). Na een aantal jaren stopte hij daar, en nu heeft hij les van Paul Kieviet (Sommelsdijk). Willem houdt zich vooral bezig met kerkmuziek en af en toe klassiek. Willem kerkt in de OGG van Oosterland. Ook is Willem in dezelfde kerk organist.

Leander van den Bos (16, Urk) leerde de noten van zijn vader, en kreeg daarna 4 jaar les van Rinus Verhage. Momenteel heeft hij les van Jacob Schenk (Urk) Tevens hoopt hij na Corona improvisatielessen te gaan volgen bij Elmar Lehnen (Kevelaer) bij wie hij al 2 keer eerder geweest is. Tijdens de eerste lockdown begon Leander zich in te zetten voor de Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe. Leander kerkt in de CGK. Leander houd zich bezig met alle stijlen die er zijn. Met voorkeur Barok en daarvoor (denk aan Sweelinck tot en met de Bachs) en Laatromantisch tot nu (Van Reger/Karg-Elert tot en met Messiaen en Escaich). Leander is (YouTube)organist in de Adriaanskerk te Dreischor.

W&L Concerts: is begonnen als Youtubekanaal van Leander van den Bos, en later Ruben Boogaard. Toen Leander in de kassen ging werken, ontmoette hij Willem, met wie hij samen verder is gegaan. In de eerste lockdown begonnen ze met Livestreams. Die slecht van kwaliteit waren. Maar sinds ze zich hebben gespecialiseerd in opnametechniek; gaat dit eigenlijk alleen nog maar goed. Tegenwoordig hebben ze zelf een opnamebedrijf samen met Johannes de Boed.

Informatie:
You Tube W&L Concerts
Facebook  Willem, Johannes en Leander: Audio, video, muziek

Instagram   LE_AVrecords    WJL_Projects
PZC Vlasdag, daar zit muziek in
terug

Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe

Doopvont Noordgouwe

Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe is een samenwerkingsverband van de Protestantse Gemeente Dreischor en de Protestantse Gemeente Noordgouwe.
Sinds 19-10-2014 is ds. Josée van de Putte (1956) als predikante aan onze gemeente verbonden.

E jcvdputte@gmail.com 
M
+31 6 31993660