PKN
Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe
 
Keuze uit verschillende lidmaatschappen Keuze uit verschillende lidmaatschappen

Wat zou dit voor u kunnen betekenen?
U wilt lid worden van onze gemeente, en u bent vroeger gedoopt. U kunt zich in laten schrijven als “dooplid”. In de ledenadministratie worden uw gegevens opgenomen (NAW, geboortedatum, de datum en plaats waar u gedoopt bent).
U wilt lid worden van onze gemeente, en u hebt eerder in een andere kerk uw geloofsbelijdenis afgelegd. U kunt zich in laten schrijven als “belijdend lid”. Als u voorheen lid was in een andere PKN-gemeente, en u komt in de buurt wonen, worden uw gegevens automatisch overgeschreven via de burgerlijke gemeente.
U wilt lid worden van onze gemeente, en u bent niet gedoopt en u hebt ook geen belijdenis gedaan, maar u draagt onze gemeente een warm hart toe. Ook dan kunt u zich, op uw eigen verzoek, in laten schrijven als “vriend” van onze gemeente.
U wilt GEEN lid meer zijn van onze gemeente. In dat geval is een e-mail of briefje naar onze ledenadministratie voldoende om u uit te laten schrijven. Onze gemeente kan geen leden uitschrijven zonder uw toestemming. Als wij dat al zouden willen, gaat dat via de landelijke organisatie. Zij schrijven u aan met de vraag of u lid wilt blijven. Als u niet binnen een bepaalde tijd antwoordt, schrijven zij u uit.
Als hele gemeente, dus ook met u, zetten wij ons in om samen gemeente te zijn en te blijven. De gekozen kerkenraad wordt gesteund door een groep vrijwilligers die helpen bij het voorbereiden van diensten, het onderhoud van de gebouwen, bezoekwerk, hulp aan anderen. Vaak uit overtuiging en met inzet van hart en ziel! Op zondag zien wij elkaar zo mogelijk in de eredienst. Om de gemeente te laten functioneren is ook geld nodig. In principe wordt dat opgebracht door de leden. Daarom wordt er na verloop van tijd ook aan u om een bijdrage gevraagd. Kosten worden gemaakt voor gewone dingen: het salaris van de predikant, de kachel in de kerk op koude dagen, onderhoud van gebouwen, humanitaire acties door hulpverleningsorganisaties, enzovoorts.
terug
 
 
 

You-Tube Orgelmuziek Dreischor-Noordgouwe
datum en tijdstip 08-12-2021 om 19:30
meer details

Driekoningenkerk Noordgouwe
datum en tijdstip 12-12-2021 om 10:00
meer details

Driekoningenkerk Noordgouwe
datum en tijdstip 19-12-2021 om 10:00
meer details

Stichting Kamermuziek Schouwen-Duiveland
datum en tijdstip 19-12-2021 om 15:00
meer details

 
Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe

Doopvont Noordgouwe

Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe is een samenwerkingsverband van de Protestantse Gemeente Dreischor en de Protestantse Gemeente Noordgouwe.
Sinds 19-10-2014 is ds. Josée van de Putte (1956) als predikante aan onze gemeente verbonden.

E jcvdputte@gmail.com 
M
+31 6 31993660
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.