Hoe oud is de kerk van Dreischor?

FOTO Chris Booms Evangelistenhoek_008D4
Hoe oud is de kerk van Dreischor?

Het koor van de kerk van Dreischor is het oudste deel omdat het uit de tweede helft van de 14de eeuw dateert. Het schip, waarin de kerkbanken en het orgel staan, is uit de 15de eeuw. De zuidbeuk, met daarin de grafmonumenten van de gebroeders Ockersse en mr. Pieter Mogge, is uit het eind van de 15de eeuw. De sacristie, bereikbaar via de zuidelijke deur in het koor, is uit de 16de eeuw. De consistorie is pas in de 20ste eeuw aangebouwd.

Huib Uil
Gemeentearchivaris van Schouwen-Duiveland

datum en tijdstip 04-10-2020 om 10:00

datum en tijdstip 11-10-2020 om 10:00

Protestantse gemeente Dreischor-Noordgouwe is een samenwerkingsverband van de Protestantse gemeente Dreischor en de Protestantse gemeente Noordgouwe.
E jcvdputte@gmail.com