PKN
Hervormde gemeente Dreischor-Noordgouwe
 
Ds. Egbert van Meer, predikant te Noordgouwe 1919-1922

Ds. Egbert van Meer, predikant te Noordgouwe 1919-1922
Ds. van Meer jr. werd in 1915 predikant in 's Gravenmoer. Daarna diende hij de gemeenten Noordgouwe, Markelo en Wageningen. Van 1930 tot 1945 stond hij in Utrecht, waar door gesprekken met een eenvoudig gemeentelid zijn ogen opengingen voor de rijkdom van Gods Woord en de schatten van de belijdenis der Reformatie.
Uiteraard was deze verandering merkbaar in zijn prediking. Al betekende dat niet dat hij zich moest distantiëren van wat hij voorheen had verkondigd. Er kwam als het ware een dimensie bij, zijn boodschap kreeg een geestelijke verdieping. De gemeente Utrecht maakte deze geleidelijke verandering mee. Vooral het gereformeerde deel van die gemeente verheugde zich erover. Na de oorlog moest ds. Van Meer wegens zijn gezondheid emeritaat aanvragen. Vanaf deze tijd tot zijn overlijden in 1954 was hij medewerker van het Gereformeerd Weekblad en van Om Sions Wil. Bijbelstudies en meditaties die hij voor deze bladen schreef, onder andere over Ruth en het Hooglied, werden later gebundeld en vonden veel lezers.
terug
 
 
 

Boodschap van ds. Josée van de Putte
datum en tijdstip 12-04-2020
meer details

Kerkdiensten op internet
datum en tijdstip 12-04-2020
meer details

 
Hervormde gemeente Dreischor-Noordgouwe

Doopvont Noordgouwe
Hervormde gemeente Dreischor-Noordgouwe is een samenwerkingsverband van de Hervormde gemeente Dreischor en de Hervormde gemeente Noordgouwe. Sinds 19-10-2014 is ds. Josée van de Putte (1956) als predikante aan onze gemeente verbonden.
06 31 99 36 60
E
De ene zondag is er dienst om 10:00 uur in Dreischor, de andere zondag om 10:00 uur in Noordgouwe.
Actief binnen de gemeente zijn een Bijbelkring en Kring de Rode Draad.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.