Het klooster van Sint Arjaan Het klooster van Sint Arjaan
In Sirjansland, dat vroeger Klein Dreischor heette en in de Middeleeuwen met Dreischor één eiland vormde, wordt de volgende uitdrukking nog gehoord : “Naar het klooster van Sint Adriaan gaan” in de betekenis van “gaan trouwen”. Dat correspondeert met het (Middeleeuwse?) Vlaamse liedje  “Zij zou gaarne gaan, naar het klooster van Sint Arjaan, waar twee paar schoenen onder één bed staan.”
De zegswijze vond haar oorsprong in het verhaal van de marteling van de heilige en een legende er rond geweven, waarin Sint-Adriaan en zijn echtgenote Athalia als een toonbeeld van huwelijkstrouw en liefde worden voorgesteld.

Old Flemish Folk Song: Het klooster van Sint Arjaan

datum en tijdstip 04-10-2020 om 10:00

datum en tijdstip 11-10-2020 om 10:00

Protestantse gemeente Dreischor-Noordgouwe is een samenwerkingsverband van de Protestantse gemeente Dreischor en de Protestantse gemeente Noordgouwe.
E jcvdputte@gmail.com