Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe

2. Hoe oud is de kerk van Dreischor?

FOTO Chris Booms Evangelistenhoek_008D4
2. Hoe oud is de kerk van Dreischor?

Het koor van de kerk van Dreischor is het oudste deel omdat het uit de eerste helft van de 14de eeuw dateert. Het schip, waarin de kerkbanken en het orgel staan, is uit de 15de eeuw. De zuidbeuk, met daarin de grafmonumenten van de gebroeders Ockersse en mr. Pieter Mogge, is uit het eind van de 15de eeuw. De sacristie, bereikbaar via de zuidelijke deur in het koor, is uit de 16de eeuw. De winterkerk is pas in de 20ste eeuw aangebouwd.

Bronvermelding:
Hiib Uil,  Gemeentearchivaris van Schouwen-Duiveland. (2012)

YouTube Orgelmuziek Dreischor-Noordgouwe
datum en tijdstip 26-01-2022 om 19:30

Adriaanskerk Dreischor
datum en tijdstip 06-02-2022 om 10:00

Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe

Protestantse Gemeente Dreischor-Noordgouwe is een samenwerkingsverband van de Protestantse Gemeente Dreischor en de Protestantse Gemeente Noordgouwe.

E jcvdputte@gmail.com
+31 6 31993660